Google+
Best Gate Coaching, Gate 2017,Gate 2019, Coaching for Gate

Best IES Coaching, IES 2015, IES 2018, IES 2019, Coaching for IES

Best PSU Coaching, PSU 2017, PSU 2018, PSU 2019, Coaching for PSU

Best Gate Test Series, Online Gate Test Series, Mock Gate Test Series

Best Gate Test Series, Online Gate Test Series, Mock Gate Test Series

Best Gate Test Series, Online Gate Test Series, Mock Gate Test Series
Site Map
Contact Us @
+91-9818652587
IES

Interview Guidance for IES
IES Interview Questions & Answers
  • Here on this page we will provide you IES Interview Questions and answers. Apart from this, we will also make you available for IES Preparation details in PDF form which you can easily download and save it to your devices for the future references.
  • IES entrance examination is conducted every year in the month of May and June by UPSC. Candidates who are eligible can appear in the test of IES. Here are the interview questions and answers which helps you to crack the interview of IES examination.
IES Interview Questions & Answers

Ques1. Tell me briefly about yourself?

Ans1. This is a common question which is asked in any interview. Give your answer in short. Mention those things which you have done in your academics.

Ques2. Why should we hire you?

Ans2. Mention those things which meet the requirement of organization. Don’t compare yourself from any other candidate.

Ques3. What are your weak and strong points?

Ans3. Give the answer of this question very carefully and confidently. Don’t tell about the negative things in weak points. Just focus on your projects, professional attitude, skills and management qualities.

Ques4. Tell us something about your past experiences?

Ans4. Mention your strongest point which you got in academics profile.

Ques5. What is your overall career objective? And where do you see yourself in the next five years?

Ans5. Mention your goals and objectives. It might found a straight forward question. Be honest to your answer.

Ques6. Tell me about a time when you helped resolve a dispute between others.

Ans6. You need to prepare for this question first. Take an incident which describes the actual condition.

Ques7. Rate yourself on a scale of 10 on the basis of your technology know how?

Ans7. Be straight. Rate yourself according to your knowledge and skills.

Ques8. Name three positive and three negative qualities of yours?

Ans8.Be honest and tell your positive and negative qualities.

Ques9. Tell me about your greatest success in using the principles of logic to solve an engineering problem.

Ans9. Pick an incident on which you solved the problem.

Ques10. Some of the best-engineered ideas are born out of an individual’s ability to challenge, others’ ways of thinking. Tell me about a time when you were successful in doing this

Ans10. Be straight and confident to your answer.